Over mij

Marja
Mijn naam is Marja, heb een passie voor bewegen en gezondheid en wil graag mensen helpen en inspireren om ook de positieve effecten ervan te ervaren.
Marja
Mijn naam is Marja, heb een passie voor bewegen en gezondheid en wil graag mensen helpen en inspireren om ook de positieve effecten ervan te ervaren.

Een gezonde en veilige leefomgeving voor jong en oud. Ik vind dat iedereen in staat moet zijn om op een prettige manier te bewegen, zowel binnen als buiten, in de nabijheid van de eigen woonomgeving. Een goede gezondheid is een groot goed en ik wil graag bijdragen dat iedereen dat kan ervaren. Gezondheid is vrijheid en door ‘gewoon’ voldoende te bewegen en gezond te eten kom je al een heel eind.

Voor mij is bewegen en een gezonde leefstijl een vanzelfsprekendheid. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Soms kan het lastig zijn een patroon te doorbreken. Ik wil graag helpen om een verandering in je patroon te doorbreken. Ervaar hoe het is om (meer) te bewegen en een (meer) gezonde leefstijl te krijgen, op je eigen tempo en op de manier die aansluit bij jou.

Een tocht van 1000 mijl begint met een eerste stap – Lao-Tse

Verander wat veranderd kan worden, accepteer wat niet te veranderen is en zie het verschil ertussen – Franciscus van Assisi

Mijn achtergrond

Ik verdiep me al lang in bewegen en gezondheid. Dat was alleen altijd hobbymatig, tot ik in 2018 besloot dat ik me er op professioneel gebied ook volledig mee bezig wil houden. Oorspronkelijk heb ik Fysische Geografie en Natural Resources Manegement gestudeerd. En zo’n 15 jaar ben ik werkzaam geweest in de waterwereld, zowel bij een groot adviesbureau als de provinciale overheid. 

In 2020 heb ik de opleiding HBO Sport, Bewegen en Gezondheid (NCOI) afgerond. Daarvoor heb ik ook niet stilgezeten. Na de ITIP-opleiding Persoonlijk Leiderschap in 2015 heb ik in hetzelfde jaar de Camino de Santiago (het hele Spaanse deel) gelopen. In 2017 heb ik de opleiding tot Voetreflexmasseur Basis (Sonnevelt Opleidingen) voltooid, waarin de gezondheid en voeten centraal staan. De cursus Bezieling in je Loopbaan (ITIP) in 2018 is het kantelpunt geweest om me helemaal te richten op Bewegen en Gezondheid, mijn passie.

Mijn beweegbezigheden

Wandelen is echt mijn ding. Het mooie daaraan vind ik dat je het overal kan doen en je er nauwelijks iets voor nodig hebt, behalve een paar goede wandelschoenen. Het is heerlijk ontspannend, je tempo wordt trager, je geest wordt helder en ziet en geniet meer van de natuur. Behalve wandelen in Nederland, maak ik graag mooie tochten in de bergen.

Ook ben ik een echte fietsliefhebber. Met mooi weer stap ik graag op de racefiets en heel af en toe op de Mountainbike (en steeds meer een E-MTB). Leuk om af en toe ook een mooi doel daarmee te stellen. Zo heb ik de afgelopen jaren de Alpe d’Huez, Mont Ventoux, Soulour&Aubisque en Tourmalet beklommen. Het waren zeker geen wereldtijden, maar wel gave ondernemingen.

Verder doe ik regelmatig aan hardlopen en yoga, wat mooie tegenhangers zijn. Outdoor activiteiten die ik heerlijk vind om te doen zijn skiën en duiken. Lekker bezig zijn in de natuur, genieten en beleven. Daar word ik erg blij van.

Marja is 39 en woont met Remco in Utrecht.